Японія планує профінансувати 6 грантових проектів у сфері освіти та медицини вартістю близько 100 тис. дол. за кожен, які будуть реалізовані у Дніпропетровській області.

Про це стало відомо під час зустрічі чиновників Дніпропетровської обласної державної адміністрації з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє прес-служба ОДА.

Згідно з повідомленням, гранти від Японії отримають три середні школи Томаківського району, три дитячі садки, профтехучилище, дві школи Юр'ївського району на заміну вікон. Також за ці кошти буде проведено капітальний ремонт двох будинків в Юр'ївському районі.

Крім цього, як зазначили в прес-службі, у рамках грантової програми нове сучасне обладнання отримають Дніпропетровська міська клінічна лікарня №4, обласна клінічна лікарня ім. В. Мечникова, Межевська районна центральна лікарня та Покровська районна центральна лікарня.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні зазначив, що для його країни дуже важлива територіальна цілісність та економічна стабільність України, для чого Японія й надає фінансову підтримку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом