Реформа Міністерства внутрішніх справ України передбачає також і скорочення штатної чисельності міліції, вона буде скорочена приблизно на 20%.

Про це журналістам заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Він зазначив, що згідно зі стандартами ООН, має бути 300 правоохоронців на 100 тисяч населення. На сьогодні в Україні ця цифра є більшою. Крім того, він додав, що будуть ліквідовані всі наявні спецпідрозділи міліції, замість цього буде створений один, але значно ефективніший.

«Ми запропонували оптимізацію спецпідрозділів МВС, яких сьогодні дуже багато. Наша пропозиція - створити один унікальний спецпідрозділ за прикладом американського, який буде багатофункціональним, і при цьому буде істотно зменшена кількість міліціонерів, але якість спецпідрозділу зросте».

Крім того, говорячи про люстрацію в органах МВС, Шкіряк зазначив, що люстраційні перевірки пройдуть у всіх підрозділах та у всіх територіальних одиницях МВС. Також люстрація торкнеться співробітників колишнього спецпідрозділу «Беркут», передає «УНІАН».

Також Шкіряк додав, що всіх працівників міліції у майбутньому чекає повна переатестація і вже з наступного року працівники міліції набиратимуться за новими критеріями з паралельним підвищенням їм соціального захисту та заробітної плати.

Нагадаємо, концепція першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ України буде здійснена у два етапи протягом 2014-2016 років.

Закон України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо реформування органів внутрішніх справ)» (проект).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73