Економічні питання для нового українського уряду не є першочерговими. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему «Чи вдасться Україні вийти з економічної кризи до другої річниці Майдану?» висловив політолог Юрій Кочевенко, аналізуючи коаліційну угоду.

«Основна там політика чи економіка, ми можемо бачити в ранжируванні питань, які стоять в коаліційній угоді. Першим йде великий блок, що стосується національної безпеки і військових дій, далі - судова реформа, реформа правоохоронної системи, і лише на восьмому місці ми бачимо економіку», - зазначив Кочевенко.

При цьому політолог акцентував, що економічні питання влада воліє не обговорювати публічно.

«Влада виконує завдання виведення питань економіки з порядку денного, з громадського обговорення - і досить успішно», - сказав Кочевенко, додавши, що це робиться, щоб не нагнітати і без того важку обстановку в країні.

Також політолог назвав децентралізацію важливим показником позитивної діяльності української влади.

«Показовим для нової влади є те, чи готова вона реалізувати свої обіцянки в питанні децентралізації. Позитивне вирішення цього питання дозволить зняти політичну напруженість. Перенесення центрів влади на місця, пряме обрання керівників області, бюджетні повноваження, як, наприклад, залишення податків на місцях, - все це дало б сигнал в тому числі і великому бізнесу, що ситуація стабілізується, є перспективи і можна повертати гроші (в Україну - Ред.), або хоча б припинити їх виводити», - пояснив Кочевенко.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39