Росія в ситуації навколо вертольотоносця «Містраль», передача якого була відкладена Францією, буде діяти строго за контрактом і подасть в суд, якщо корабель не буде поставлено, заявив заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов.

«Росія буде діяти у відповідності з буквою контракту. Якщо не віддадуть, будемо судитися і виставляти штрафні санкції. Поведінку російської сторони строго регламентовано підписаним контрактом», - сказав Борисов в коментарі «ТАСС».

Раніше сьогодні президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Париж наразі не може передати Москві перший з двох замовлених російською стороною в 2011 році вертольотоносців типу «Містраль». За його словами, це пов'язано з ситуацією на сході України. Як повідомили в Єлисейському палаці, Олланд «рекомендував відкласти до нових розпоряджень вивчення запиту про необхідний дозвіл на експорт» корабля, що отримав назву «Владивосток».

Контракт щодо «Містралів» для ВМФ Росії було підписано в червні 2011 року, його вартість досягла 1,12 млрд євро. Перший корабель був спущений на воду в жовтні 2013 року. Повідомлялося, що його передача повинна була відбутися 14 листопада 2014 року, однак Париж відклав церемонію на невизначений термін. Другий корабель, «Севастополь», спустили на воду 20 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20