Країни-учасниці Вишеградської четвірки зацікавлені в модернізації українських нафтопроводів і газопроводів.

Про це заявив глава чеського Міністерства промисловості і торгівлі Ян Младек за підсумками зустрічі міністрів енергетики Словаччини, Чехії, Польщі та Угорщини.

«Поставки газу і нафти через територію України видаються найлогічнішим шляхом. Ми зацікавлені в модернізації українських нафтопроводів і газопроводів», - заявив Младек.

Він зазначив також, що, незважаючи на пошуки і розробку альтернативних шляхів поставок енергоресурсів на свою територію, країни-учасниці Вишеградської групи і надалі зацікавлені в поставках нафти й газу з Росії через територію України, передає «РБК-Україна».

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією висловили готовність розвивати співпрацю з Україною в частині надання торгового фінансування для закупівлі природного газу по лінії Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», а також модернізації української газотранспортної системи.

ЄБРР 10 грудня 2014 року розгляне можливість надання кредитної лінії в 200 млн євро оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз», на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород».

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким дозволяється передача в оренду системи магістральних газопроводів і підземних сховищ газу без права їх відчуження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом