Поставки вугілля з РФ в інтересах енергохолдингу ДТЕК і ПАТ «Центренерго» призупинені, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з посиланням на главу відомства Юрія Продана.

«За інформацією, якою володіє Міненерговугілля України від компаній «Центренерго» і ДТЕК, поставки вугілля з Росії призупинені», - цитує прес-службу «Інтерфакс-Україна».

Дефіцит окремих енергетичних марок вугілля (худе і антрацит) виник в Україні в результаті конфлікту на Донбасі, де вугілля цих марок переважно добувалося і де наразі на складах тільки державних шахт знаходиться близько 2 млн тонн такого вугілля.

У цьому зв'язку Україна налагодила імпорт вугілля з РФ і ПАР. Зокрема, «ДТЕК» вже імпортувала з Росії для власних потреб близько 1,3 млн тонн вугілля, а підконтрольна державі енергогенеруюча компанія «Центренерго» повідомила про укладення контрактів на поставку до кінця поточного року 509 тис. тонн вугілля російського походження за ціною $80/тонна (без урахування витрат на доставку).

Раніше Україна планувала придбати у Російської Федерації в 2014 році 3,1 млн тонн цього виду палива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33