Студенти з Криму і Донбасу, які не погодилися перевестися у вищі навчальні заклади на підконтрольних владі територіях, не можуть розраховувати на отримання дипломів загальнодержавного зразка. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, представляючи проект Закону «Про забезпечення прав на освіту осіб, які проживають на території проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення».

«Ми запропонували всім студентам покинути регіони, які поки не контролює Україна, і перевестися разом з вишами в інші міста. Ті, хто погодився на переїзд, мають державні гарантії в отриманні відповідної освіти. Тим, хто відмовився переїхати, Україна надати такі гарантії не може», - заявив Квіт.

Міністр також представив законопроект, яким, по суті, з 1 вересня 2014 року припиняються всі трудові відносини з навчальними закладами та працівниками дошкільних і освітніх установ, які не побажали покинути території, непідконтрольні владі. При цьому щодо таких - осіб Україна не буде виплачувати їм вихідну допомогу та проводити інші виплати.

За словами міністра, законопроект чекає розгляду новообраною Верховною Радою України.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108