Росія з 24 листопада посилила умови транзиту рослинної продукції з Білорусі через підозру в контрабанді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

«Моніторинг, проведений у рамках заходів щодо запобігання нелегальних поставок продукції через Білорусь в обхід запроваджених Росією відповідних економічних заходів, виявив понад 11 тисяч тонн виробленої в країнах Євросоюзу плодоовочевої продукції, поставлених з Білорусі нібито в Казахстан, але таких, що "затрималися"», - йдеться в повідомленні відомства.

За даними відомства, з «заборонених» країн через Білорусь ввозяться в основному овочі, фрукти, м'ясо, молочні вироби, риба.

З 24 листопада 2014 року тимчасово обмежені поставки в Росію продукції таких білоруських підприємств: ТОВ ІП «Інко-Фуд»; СЗАТ «Серволюкс», філія «Серволюкс» - «Агро»; ВАТ «Смолевицька бройлерна птахофабрика»; ВАТ «Агрокомбінат Дзержинський»; ВАТ «Бабусина кринка»; ІООО «Біловезькі делікатеси»; ВАТ «Березовський м'ясокомбінат»; ВАТ «Брестський м'ясоконсервний комбінат»; ВАТ «Гомельський м'ясокомбінат».

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Між тим Россільгоспнагляд розглядає можливість відкриття поставок племінних свиней з країн Євросоюзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37