Головна військова прокуратура України заарештувала колишнього директора департаменту закупівель Міноборони. Про це Forum'у повідомили в прес-службі наглядового відомства.

«Головна військова прокуратура в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України, які входять до складу комітету з конкурсних торгів, оголосила про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) колишньому директорові департаменту закупівель Міноборони», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що зазначений посадовець у жовтні поточного року протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного пального на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпального для потреб Міноборони, зокрема сил АТО, становила 443 297 742 гривень.

21 листопада суддя Печерського суду Києва обрав колишньому директорові департаменту запобіжний захід - утримання під вартою, з одночасним визначенням застави в розмірі майже 16 млн грн.

Заарештований перебуває в слідчому ізоляторі Києва.

Нагадаємо, слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України (ч. 2 ст. 364 КК України).

З метою виявлення та фіксації обставин скоєного кримінального злочину слідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведено обшуки за місцем роботи та проживання зазначених осіб, зокрема одного із заступників міністра оборони України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом