У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який отримав завдання від російського куратора – поширювати матеріали антиукраїнського змісту на території регіону.

За даними прес-центру СБУ, житель Запоріжжя, член місцевого осередку комуністичної партії, в соціальних мережах «тиражував» сепаратистські настрої, встановив контакт з громадянином РФ, зареєстрованим у мережі Інтернет під псевдонімом Григорій Олійник.

«Росіянин запропонував громадянину України вступити до лав «партизанського руху» на підтримку терористичних організацій і створення так званої «Запорізької народної республіки». Зокрема, житель Запоріжжя мав поширити антиукраїнські друковані матеріали», - повідомили у відомстві.

В обумовлений час правопорушник мав забрати у камері для зберігання речей на вокзалі першу партію агіток – понад тисячу примірників.

Співробітники СБУ не допустили розповсюдження матеріалів із сепаратистськими закликами, зловмисника затримали «на гарячому».

Громадянину України оголошено офіційне застереження від імені СБУ про неприпустимість протиправного посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28