Українські підприємства готують до продажу, залишаючи НАК «Нафтогаз» єдиним постачальником газу. Таку думку ForUm'у висловив експерт Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Сергій Кравченко.

«У нинішній ситуації, з огляду на зниження купівельної спроможності, закриті російські ринки і те, що ми ще не встигли налагодити відносини з іншими зовнішніми ринками, все робиться, щоб купити великі підприємства за мізерну суму. Всі знають, на який ринок була орієнтована та ж «Мотор Січ». Можливо, ці підприємства готують для продажу комусь», - сказав Кравченко.

За його словами, зараз продаж великих об'єктів невигідний для України.

«Хоча в нинішній час продавати держвласність або великі промислові об'єкти - це страшний злочин. Ще Наполеон говорив: коли гармати стріляють - скуповуй, коли перестали - продавай. Зараз видно поганий інвестиційний портфель, видно, що діється в банківській системі. І в такій ситуації можна купувати, а не продавати», - переконаний він.

Нагадаємо, що опубліковано постанову Кабміну №596 від 07.11.2014 р. «Про порядок закупівлі природного газу промисловими, енергогенеруючими і теплогенеруючими (в частині промислових обсягів газу) підприємствами». Згідно з цим документом, на період з 1 грудня 2014 року по 28 лютого 2015 року 90 промислових підприємств України зобов'язані купувати природний газ виключно у «Нафтогазу». Здійснювати закупівлю у інших постачальників забороняється.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78