Оператор вітчизняної газотранспортної системи ПАТ «Укртрансгаз» почав щоденну публікацію даних про транспортування газу територією України на інформаційній платформі Асоціації операторів газотранспортних систем (ENTSOG). Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укртрансгазу».

«Щоденне інформування громадськості та наших європейських партнерів про надходження і транзит блакитного палива територією України в країни ЄС є черговим кроком «Укртрансгазу» з реалізації політики прозорості та впровадження стандартизованих європейських процедур роботи операторів ГТС», - прокоментував подію президент підприємства Ігор Прокопів.

«Ми вдячні Єврокомісії за активну підтримку наших зусиль щодо збільшення прозорості газового сектору України. Ми сподіваємося, що щоденне розкриття інформації про стан підземних сховищ та обсяги транспортування газу на провідних європейських платформах додасть нашим партнерам упевненості як у стабільності української ГТС, так і в надійності «Нафтогазу» та «Укртрансгазу», - повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Зазначимо, що 24 жовтня 2013 року на засіданні Генеральної асамблеї Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG, м. Брюссель, Бельгія) було прийнято рішення про надання ПАТ «Укртрансгаз» статусу учасника-спостерігача.

Нагадаємо, Словаччина збільшила постачання газу в Україну до 31 млн кубометрів на добу. Нагадаємо, раніше Україна отримала гарантії того, що словацькою стороною буде забезпечене реверсне постачання газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13