Генеральна прокуратура України заявила про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного усиновлення 12 вихованців інтернатів в Росії з Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Наголошується, що згідно з чинним законодавством усиновлення іноземними громадянами українських дітей здійснюється виключно за згодою Міністерства соціальної політики України особами, які відомством прийняті на відповідний облік усиновителів. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що держави, які визнають чи дозволяють існування системи усиновлення, забезпечують всі необхідні умови, щоб усиновлення здійснювалося виключно з дозволу компетентного органу.

«Службові особи незаконних органів, утворених на території Криму без дотримання цих вимог, передали для усиновлення громадянам Росії 12 вихованців інтернатних закладів Криму і міста Севастополя. Ці громадяни прибули в рамках програми «Поїзд надії - Крим» з Москви, Бєлгорода, Республіки Адигея, Краснодарського краю, Воронезької області Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

За вказаними фактами органами прокуратури України розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 169 КК України (Незаконні дії щодо усиновлення (удочеріння).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25