Голові одного з районних судів Житомира та двом його спільникам - колишнім начальнику і співробітнику підрозділу обласної податкової адміністрації, які вимагали хабара за сприяння зацікавленим особам у здійсненні правосуддя на їхню користь, повідомлено про підозру.

За даними прес-центру СБУ, в лютому 2012 року голова районної суду через своїх посередників-податківців вимагав від місцевого жителя 15 тис. дол. за зміну кваліфікації інкримінованого йому злочину.



«У ході спецоперації співробітники СБУ спільно зі слідчими ГПУ затримали «на гарячому» посередників при передачі їм чергової частини хабара - 10 тис. доларів. Перша частина переданих коштів була вилучена під час особистого обшуку і обшуку автомобіля голови районного суду», - йдеться в повідомленні.



Зараз судді, рішенням Вищої ради юстиції усуненому від займаної посади, інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом).

Його спільникам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ч. 5 ст. 27 (Види співучасників), ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб) та ч. 1 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45