У Раді Національної безпеки та оборони заперечують причетність українських військових до обстрілу конвою спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі 19 листопада, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Було вертикальне маркування білими лініями, однак відповідно до інструкції, яка діє в зоні проведення антитерористичної операції, рух колон менше 2 одиниць заборонено. Те позначення, яке було зазначене у звіті ОБСЄ, це застаріле позначення українських військ. Зараз воно оновлене, тому жодним чином ця машина не може належати українським військам, хоч вона й перебувала на території, яка контролюється українськими військами. Тому це звичайна провокація»,- заявив Лисенко, повідомляє «РБК-Україна».

Водночас він зазначив, що у РНБО неодноразово попереджали про нанесення на техніку незаконних збройних формувань українського маркування.

Як раніше повідомляв ForUm, у спостерігачів немає даних про те, хто конкретно винен в обстрілі їхнього конвою у Донецькій області 19 листопада.

20 листопада у спостережній місії ОБСЄ заявили про обстріл їхнього конвою з автомобілів поблизу Мар'їнки Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом