Сербія має запровадити санкції щодо Росії, якщо хоче вступити до Євросоюзу.

Про це заявив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан напередодні візиту в Белград.

«Сербія юридично зобов'язалася в рамках переговорів про вступ поступово узгодити свою позицію з ЄС щодо важливих питань, таких як санкції щодо Росії. Це дуже важливо, і ми очікуємо від Белграда дотримання цього зобов'язання», - заявив Хан в опублікованому в четвер інтерв'ю белградській газеті «Вечірні новини».

Єврокомісар зазначив, що розуміє історичні зв'язки Сербії і Росії, і ЄС «не примушує Белград робити непростий вибір», однак Белград сам проголосив своєю стратегічною метою вступ до Євросоюзу, передає РІА «Новости».

«Ваша країна визначила вступ до ЄС як свою головну стратегічну мету, яку прем'єр Вучич підтвердив в ході недавнього візиту президента Путіна в Сербію. Ми очікуємо від представників вашої влади продовження демонстрації прихильності ключовій стратегічній меті вступу до ЄС», - заявив єврокомісар.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала запровадити нові економічні обмеження щодо Росії.

Обмежувальні заходи можуть бути зняті з Росії в тому випадку, якщо вона буде в повному обсязі виконувати Мінські домовленості.

США мають намір посилити санкції проти Росії, якщо вона продовжить порушувати Мінські домовленості.

Водночас президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не бачить на сьогоднішній день причин для скасування санкцій щодо Росії.

А Меркель переконана, що потрібен час для того, щоб обмежувальні заходи відносно Росії почали справляти свій вплив.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30