Влада Польщі готова підтримати так званий «веймарський формат» для вирішення конфлікту на сході України. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, пропозиція повернутися до так званого «веймарського формату» за участю Німеччини, Франції та Польщі надійшла від Адміністрації Президента України Петра Порошенка.

«Ми завжди готові це зробити разом», - заявив глава польського МЗС після зустрічі зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні.

При цьому він додав, що «погляд Польщі та Німеччини на ситуацію однаковий, в тому числі це стосується і санкцій».

Як повідомляв ForUm, 18 листопада Порошенко обговорив з міністром закордонних справ Німеччини Штайнмаєром під час зустрічі в Києві можливість так званого «веймарського формату» переговорів з урегулювання ситуації на сході України.

Нагадаємо, 19 вересня учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали Мінський меморандум.

6 листопада в МЗС РФ заявили, що Росія не бачить доцільності переговорів з української кризи в так званому «женевському форматі» за участю Росії, ЄС, США та України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом