У Ростовську область перекинуто авіаційну частину, яка базувалася в Пермі.

Як повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко, тепер на кордоні з Україною базуються радіолокаційні станції, винищувачі МіГ-31, які можуть контролювати повітряний простір над Луганською областю.

Крім того, РФ продовжує стягувати бойову техніку і війська в областях, які межують з Україною, передає «УНІАН».

Раніше повідомлялося, що в Ростовську область перекинуто підрозділ 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу в/ч 46108, місце постійної дислокації якої - Бурятія.

Нагадаємо, станом на 18 листопада, на території України та на російсько-українському кордоні з російського боку спостерігається нарощування військової присутності.

Варто зазначити, що з подібною заявою генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг виступав і минулого тижня. Тоді він сказав, що нарощування військової потужності відбувається за рахунок російської артилерії, танків, систем ППО та особового складу.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ також констатує наявність конвоїв важких озброєнь і танків без розпізнавальних знаків на підконтрольній самопроголошеній Донецькій народній республіці території.

У Міністерстві оборони Російської Федерації вкотре спростували звинувачення з боку НАТО в тому, що на схід України прибули російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом