Для Національної гвардії України до кінця року закуплять 50 пересувних пунктів розміщення та обігріву. Про це під час ознайомлення з одним із них заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба уряду.

«Пересувний пункт розрахований на одночасне розміщення 18 військовослужбовців. Він оснащений системою вентиляції, автономним опаленням та твердопаливною піччю, передбачає можливість підключення побутових електрообігрівачів», - йдеться в повідомленні.

Яценюк нагадав, що перший проект пересувного пункту розміщення та обігріву особового складу був представлений наприкінці вересня під час відвідування навчального центру Національної гвардії в Нових Петрівцях: «Він був громіздким і дорогим».

«Протягом двох місяців ми розглядали проекти рішень, яким чином забезпечити нічліг українських військовослужбовців, щоб це було якісно і недорого. Цей проект, який зараз схвалений урядом, втричі дешевший, пункти мобільніші», - повідомив прем'єр.

За словами Яценюка, такі пересувні пункти призначені для другої лінії оборони, а також можуть використовуватися у випадках надзвичайних ситуацій: «Щоб військовослужбовці або особи, яким потрібно бути на відповідних територіях, щоб допомогти цивільному населенню і вирішити ту чи іншу надзвичайну ситуацію, могли нормально жити і нормально перезимувати».

Він зазначив, що для Міністерства оборони є окремий проект, адже «там необхідні більш фортифіковані кунги».

Глава уряду також повідомив, що Державна прикордонна служба України вже отримала 41 теплий будиночок по лінії міжнародної технічної допомоги зі США. «Другий блок цих кунгів уже розвантажується в Іллічівську», - підсумував Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом