В Україну станом на 17 листопада з початку опалювального сезону імпортовано 893,9 млн куб. м природного газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укртрансгазу».

«За цей період природний газ надійшов у вітчизняну газотранспортну систему з боку Словаччини і Польщі в обсягах 826,1 та 67,8 млн. куб. м відповідно», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що опалювальний сезон у країні почався 20 жовтня 2014 року.

В «Укртрансгазі» додали, що з початку практики імпорту блакитного палива з Європи в Україну (листопад 2012 року) у вітчизняну газотранспортну систему надійшло 5,8 млрд куб. м, причому 2,2 млрд кубометрів надійшло зі Словаччини.

Зазначимо, Україна готова обговорювати з Росією річний газовий пакет і хотіла б розпочати ці переговори були якнайшвидше.

Нагадаємо, виступаючи у вівторок, 18 листопада, на конференції в Європейському політичному центрі в Брюсселі, глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що Київ може повністю відмовитися від російського газу, якщо зможе розширити зв'язки з країнами ЄС, звідки зараз Україна імпортує щомісяця 1 млрд куб. метрів газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41