Україна є суверенною державою і має право самостійно вирішувати, вступати їй до Північноатлантичного Альянсу чи ні.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, коментуючи бажання РФ отримати від Києва гарантії невступу в НАТО, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Варто нагадати російським колегам, що Україна є незалежною, суверенною державою. І тільки народ України має право вирішувати, яким курсом має йти наша країна і до яких організацій їй вступати чи не вступати. Нам не потрібні підказки збоку і тим більше для нас неприйнятний тиск у цих питаннях», - акцентував він.

За його словами, Україна хотіла б отримати від Росії 100% гарантії того, що вона припинить втручатися у внутрішні справи країни, посилати свої війська й анексувати українські території.

«Поки що Росія не здатна дати такі гарантії і, може в Москві не помітили, це викликає обурення в усьому світі», - додав речник МЗС.

Як раніше повідомляв ForUm, Росія хоче отримати стовідсоткову гарантію того, щоб ніхто не думав про необхідність вступу України в НАТО.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що питання вступу України в НАТО стане актуальним після проведення в країні необхідних реформ.

У НАТО вирішили збільшити видатки на оборону через кризу в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29