Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпорядився знести будинки двох арабських мешканців Єрусалиму, які вбили 18 листопада чотирьох рабинів у міській синагозі.

У зверненні до нації глава уряду пообіцяв вжити «як оборонних, так і атакувальних заходів», щоб зупинити хвилю насильства, що в останній місяць захлеснула 800-тисячне місто, оголошене ізраїльтянами своєю єдиною і неподільною столицею.

«Я дав вказівку знищити будинки терористів, які скоїли це вбивство, а також прискорити руйнування будинків тих, хто скоїв попередні теракти», - заявив Нетаньяху.

Знесення палестинських будинків як покарання за причетність їхніх власників до терактів Ізраїль широко практикував під час «другої інтифади» - збройного палестинського повстання першої половини 2000-х років. За оцінками правозахисників, з 2001 року по лютий 2005 року, коли від цього заходу відмовилися, було зруйновано понад 660 будівель. Практика була відновлена минулого літа у відповідь на викрадення і вбивство палестинськими бойовиками трьох ізраїльських підлітків на західному березі річки Йордан, повідомляє РІА «Новости».

«Треба посилити покарання проти підбурювачів, а також оголосити поза законом підбурливі організації. Я дав вказівку посилити охорону певних районів Єрусалима, застосовувати як оборонні, так і атакувальні заходи», - зазначив прем'єр.

Місцеві телеканали повідомили про встановлення блокпостів та огляди транспорту на виїздах з арабських кварталів Єрусалиму, розширення поліцейської присутності в місті, набір добровольців-дружинників.

Як раніше повідомляв ForUm, в Єрусалимі двоє палестинців з сокирами, ножами і пістолетами, увірвавшись на ранкову молитву в синагогу, вбили п'ятьох осіб. Пізніше поліція заявила про чотирьох загиблих.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху поклав відповідальність за теракт у синагозі в Єрусалимі на рух ХАМАС і президента Держави Палестина Махмуда Абасса.

Рух ХАМАС вітав напад на синагогу в Єрусалимі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25