Наступний транш Міжнародного валютного фонду Україна отримає нескоро. Таку думку висловив Forum'у політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, коментуючи ризики відстрочки на наступний рік виділення МВФ чергового траншу через тривалу коаліціаду в Україні.

«Ми проскочили стабільну гривню. І тому транш МВФ буде не раніше, ніж на Святого Миколая, але швидше за все наступного року», - прогнозує він.

Водночас Небоженко вважає, що «ми протягнемо до траншу, оскільки рівень інфляції дозволяє маніпулювати сьогоднішньою грошовою масою. «Тобто клієнт не помре. Але одразу після Нового року буде так важко! Економічне похмілля буде таке жахливе, що потрібно буде негайне вливання», - пояснив експерт.

«Захід взагалі чудово розуміє, що в найближчі два роки ми не виліземо з кризи. І допомога, як крапельниця: повільне вливання глюкози. Тобто, нам будуть давати транші буквально за тиждень до того, як або аборт, або дефолт. Не йдеться про транші, спрямовані на допомогу, наприклад, інвестиційному клімату», - підсумував він.

Нагадаємо, Україна розраховує на отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду до кінця 2014 року.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27
Теги