Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що криза в Україні виникла через наміри західних країн розширити свій «геополітичний простір». Про це, як повідомляє прес-служба МЗС РФ, він заявив на спільному засіданні колегій МЗС Росії і Білорусі в Мінську.

«Ситуація в міжнародних відносинах в останній період суттєво ускладнилася, це є прямим наслідком накопичених з часів закінчення «холодної війни» серйозних системних проблем, які пов'язані в першу чергу з небажанням західних держав будувати простір рівної і неподільної безпеки, їх курсом на повзуче розширення на схід контрольованого Заходом геополітичного простору», - зазначив він.

На його думку, кульмінацією цього негативного розвитку подій стала криза в Україні. «Внаслідок збройного антиконституційного перевороту, захоплення влади незаконним шляхом ця країна опинилася на межі розколу і була втягнута в братовбивчу війну», - вважає Лавров.

Він закликав негайно приступити до всеосяжного внутрішньоукраїнського діалогу за участю всіх регіонів та політичних сил країни відповідно до Женевської заяви і Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 19 вересня учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23