Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає найбільш прийнятним женевський формат консультацій (на рівні Україна - ЄС - США - Росія) для врегулювання кризи, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

«Крім різного роду двосторонніх і багатосторонніх консультацій, женевський формат ми вважаємо одним із ключових і найбільш прийнятних для подолання кризи в українсько-російських відносинах», - заявив Яценюк після зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром у вівторок, 18 листопада.

Яценюк також наголосив на важливості зустрічі з главою МЗС Німеччини напередодні його візиту в Російську Федерацію. Прем'єр-міністр підкреслив, що уряд цінує роль Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і міністра закордонних справ Німеччини «у спробах врегулювати конфлікт, який загрожує не тільки Україні, але й світовому порядку і світовій безпеці».

Яценюк також заявив, що Мінські угоди, які виконуються Україною, «грубо порушуються російською стороною».

Як раніше повідомляв ForUm, Арсеній Яценюк зазначає, що Росія не виконує базові пункти Мінських домовленостей, зокрема щодо відновлення контролю за кордоном, припинення постачання зброї на територію України і відведення російської армії з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом