Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає всі сторони виконувати Мінські домовленості. Про це він сказав на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком сьогодні в Києві.

«Я у своїх публічних виступах в Німеччині кажу завжди, що Мінські домовленості не були ідеальними, не були дуже вдалими, але, знову-таки, Мінськ може бути базою, на яку ми завжди можемо посилатися, і я кажу, що необхідно виконувати (Мінські. - Ред.) домовленості...» - зазначив Штайнмаєр, повідомляє «УНІАН».

«Зараз як раз така ситуація, коли напруга на сході України протягом останніх двох-трьох місяців зросла», - сказав Штайнмаєр.

При цьому він звернув увагу, що «необхідно робити все для того, щоб подолати цю ситуацію».

У той же час міністр сподівається, що Україна відновить територіальну цілісність на сході країни.

«Зараз ми з вами говоримо дещо інакше, ніж раніше, але сподіваюся, що надалі, коли ми знову зустрінемося, то напруга, що ще існує, зникне, і Україна відновить свою територіальну цілісність і суверенітет», - сказав Штайнмаєр.

Нагадаємо, 19 вересня учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали Мінський меморандум.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом