Рада ЄС у понеділок, 17 листопада, закликала більш активно вести переговори щодо ситуації в Україні у рамках тристоронньої Контактної групи, в яку входять Росія, Україна і ОБСЄ.

«Рада підкреслює необхідність інтенсифікації переговорів у рамках тристоронньої групи і закликає всі сторони брати участь у дискусіях активно і конструктивно», - йдеться в заяві за підсумками засідання Ради ЄС на рівні глав МЗС.

У документі також підкреслюється необхідність якнайшвидшого розширення спостережної місії ОБСЄ на російські пропускні пункти на кордоні. «Рада знову заявляє про підтримку якнайшвидшого розширення місії спостерігачів ОБСЄ на російські КПП», - йдеться в заяві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Рада нагадала сторонам українського конфлікту про відповідальність за надання безпечних умов для спостерігачів ОБСЄ та їх обладнання.

Нагадаємо, 11 листопада міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі акцентував на необхідності виконання Мінських домовленостей по Україні, при цьому сторони погодилися з необхідністю відновити роботу Контактної групи.

У ДНР також заявили про готовність до переговорів за допомогою тристоронньої Контактної групи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18