Рада Європейського союзу просить Європейську дипломатичну службу і Єврокомісію до кінця листопада надати додатковий санкційний список, в який будуть внесені представники самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Про це йдеться в ухвалених 17 листопада висновках Ради ЄС у закордонних справах.

«Оцінивши ситуацію на місці, Рада закликає Європейську дипломатичну службу і Єврокомісію надати пропозиції для затвердження до кінця цього місяця додаткового списку сепаратистів. Рада продовжує уважно стежити за ситуацією на місцях і буде діяти відповідним чином», - сказано в документі.
Крім того, Рада ЄС назвав проведення президентських і парламентських виборів в ДНР і ЛНР 2 листопада нелегітимним. «Ці так звані вибори були проведені в порушення букви і духу Мінського протоколу. ЄС закликає щодо цього Росію взяти на себе відповідальність», - йдеться в документі, повідомляє «УНІАН».

Також Рада ЄС висловилася за те, щоб всі сторони працювали в інтересах якнайшвидшого проведення місцевих виборів у цих частинах Донецької та Луганської областей у відповідності із законодавством України, як це передбачено Мінським протоколом, як єдиних легітимних для відновлення демократичного мандата місцевих органів влади».

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР і ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у самопроголошених Донецької та Луганської народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР і ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19