Перший побудований у Франції за російським замовленням вертольотоносець класу «Містраль» - «Владивосток», як і раніше, знаходиться під французьким прапором, заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

У минулу п'ятницю в Міжнародній системі реєстрації та ідентифікації суден з'явився запис про кораблі під назвою «Владивосток», пришвартованому у французькому Сен-Назері під прапором РФ, там же залишається запис про той самий корабель під французьким прапором, передає РІА «Новости».

«Я підтверджую, що десантно-командний корабель «Владивосток» знаходиться під французьким прапором», - сказав Надаль на брифінгу в понеділок, 17 листопада.

Вранці в неділю, 16 листопада, президент країни Франсуа Олланд на прес-конференції за підсумками саміту «двадцятки» заявив, що прийме рішення з постачання Росії вертольотоносців типу «Містраль» без будь-якого тиску ззовні і у відповідності з інтересами Франції.

Як раніше повідомляв ForUm, передача Францією Росії авіаносців класу «Містраль» може мати небезпечні наслідки для безпеки і стабільності Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20