На Донбасі повинні працювати відділення «Ощадбанку», якщо Україна визнає ці території своїми. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Влада в Україні вважає, що вся територія та особливі регіони на сході, контрольовані НЗФ, знаходяться під суверенітетом держави Україна. Отже, в цих областях мають бути представлені всі державні установи, в тому числі і "Ощадбанк"», - сказав Денисов.

Однак, на думку політолога, ці наміри суперечать Указу президента щодо необхідності евакуювати всі держустанови з Донбасу.

«Це значне протиріччя. Заявляючи про суверенітет України на цих територіях, представники влади вивезуть атрибути державності. Це дивне рішення в умовах нестабільності. Це не ті методи, які потрібно використати, щоб спробувати завершити конфлікт і перейти до нормального співіснування», - вважає він.

Нагадаємо, що ЗМІ неодноразово писали про те, що на територіях, непідконтрольних владі, у відділеннях «Ощадбанку» продовжують здійснюватися грошові і валютообмінні операції. При цьому прес-служба банку запевняє, що гроші на ці території не підвозяться і «Ощадбанк» здійснює лише консультаційні та інформаційні послуги, однак у самих відділеннях в зоні АТО співробітники відділень підтверджують можливість проведення операцій з готівкою.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18