Здійснення «Ощадбанком» грошових операцій на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей - грубе порушення. Таку думку Forum'у висловив політик, народний депутат України кількох скликань Тарас Чорновіл.

«Там не може відбуватися банківське обслуговування. Це абсолютно грубе порушення. Нагадаю, на окупованих територіях до 1 грудня взагалі не можуть видаватися пенсійні кошти, а з 1 грудня потрапить під заборону і видача їх на територіях, контрольованих українськими військами. Отримувати пенсії можна буде, тільки якщо люди оформлять реєстрацію як внутрішньо переміщені особи. І будь-які дії (по грошових операціях) можуть розцінюватися тільки як абсолютно антизаконні», - упевнений він.

Чорновіл упевнений, що керівництво Ощадбанку має розібратися, що відбувається в їхніх відділеннях, розташованих у зоні АТО. «Питання до Андрія Пишного, який є близьким, а то й найближчим соратником Арсенія Яценюка. Він очолює сьогодні «Ощадбанк» і дуже просився на цю посаду з хорошого і значущого місця у ВР. Якщо «Ощадбанк» дійсно проводить там грошові операції, і це перевірений факт, то він повинен за це нести відповідальність, аж до кримінальної», - впевнений політик.

Водночас, за словами Чорновола, публічно звинувачувати когось у незаконних діях поки не можна. «Поки я відповідей не чув, фактів не маю - і офіційно звинувачувати Пишного у здійсненні зрадницьких дій я не готовий. Але це має перевірити держава. Якщо розвідка підтвердить, що ті пункти забезпечуються засобами «Ощадбанку», - повинна настати відповідальність», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45