Ситуація на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою, незаконні збройні формування продовжують напади і обстріли позицій сил АТО, сказав спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Найбільш активними напрямками обстрілу позицій АТО залишаються Дебальцевський, Луганський та Донецький», - наводить його слова «Інтерфакс-Україна».

Відзначається також переміщення та перегрупування НЗФ, спостерігається нарощування сил і засобів ураження на напрямках с. Піски, міст Мар'їнка, Красногорівка та Авдіївка Донецької області.

На Маріупольському напрямку НЗФ двічі обстріляли пункти між селами Чермалик та Миколаївка з РСЗВ М-21 «Град», артилерії, мінометів, стрілецької зброї опорний пункт поблизу сіл Гранітне, Черненко і Павлопіль.

Обстановка в самому Маріуполі залишається спокійною та контрольованою.

«Бойових зіткнень на кордоні і за межами зони АТО не було. Порушень повітряного простору України та використання БПЛА не зафіксовано», - підсумував спікер інформцентру.

Як повідомляв ForUm, за минулу добу члени незаконних збройних формувань здійснили 39 обстрілів, два штурми і одну засідку в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

В боях загинули шість українських військових, дев'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18