Віце-президент Єврокомісії, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні закликає Україну передбачити в програмних документах коаліції і уряду необхідність активізації реформ у державі. Про це вона заявила в ході зустрічі у Брюсселі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба МЗС.

«Могеріні закликала українську сторону передбачити в процесі формування програмних документів нової коаліції та уряду України необхідність активізації реформ у державі», - йдеться в повідомленні.

Вона також підтвердила готовність ЄС надавати цьому відповідну підтримку.

Сторони також обговорили ситуацію з безпекою на сході України і шляхи відновлення мирних зусиль в дусі мінських домовленостей.

«У цьому контексті Могеріні вітала послідовні заходи, що вживаються українською стороною для стабілізації ситуації в державі, виразивши при цьому глибоку стурбованість постійним порушенням членами НЗФ режиму припинення вогню на Донбасі», - відзначили в МЗС.

У свою чергу Клімкін закликав сторону ЄС посилити обмежувальні заходи щодо РФ. «Сподіваюся, що посилення тиску на Росію буде сприяти повному виконанню нею мирних домовленостей», - підкреслив глава МЗС України.

Він також відзначив важливість надання військово-технічної допомоги з боку держав-членів ЄС.

Нагадаємо, 17 листопада Рада ЄС із закордонних справ обговорить ситуацію в Україні і визначиться з санкціями проти Росії, які можуть бути збережені на нинішньому рівні або посилені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом