Санкції проти Росії самі собою не допоможуть вирішити кризу в Україні, потрібні також реформи в країні та діалог з РФ. Про це заявила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

«Ми обговоримо Україну, це основне питання на порядку денному. Ми точно обговоримо санкції, але не тільки санкції, тому що ми всі добре знаємо, що, якщо працювати тільки над цим, а не над іншими напрямами, навіть санкції не будуть працювати. Потрібно більше працювати над реформами в Україні», - сказала Могеріні журналістам перед засіданням глав МЗС країн Євросоюзу.

Третім напрямом дискусії, за її словами, стануть відносини з Росією, повідомляє РІА «Новости».

«Ми також обговоримо відносини з Росією та діалог з Росією для пошуку шляхів вирішення кризи», - заявила глава європейської дипломатії.

Вона нагадала, що «санкції не самоціль». «Вони можуть бути інструментом, якщо вони застосовуватимуться разом з іншими заходами. Я думаю, що настав час ЄС та міністрам зосередитися також на інших заходах, які ми маємо вибудувати для повноцінної стратегії. З одного боку, попросити українців висловити прихильність реформам і допомогти з їх проведенням, а також - як перезапустити або запустити діалог з Росією», - заявила Могеріні.

Нагадаємо, 17 листопада Рада ЄС у закордонних справах обговорить ситуацію в Україні і визначиться з санкціями проти Росії, які можуть бути збережені на нинішньому рівні або посилені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23