Україна не припинить поставки газу і електроенергії на непідконтрольні їй території Донецької і Луганської областей, але їх вартість буде компенсуватися з зарезервованих соціальних виплат і пенсій для жителів цих регіонів, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Вся сума неоплаченої електроенергії і газу, що поставляється Україною в Донецьк і Луганськ, буде взята з тих коштів, які ми зарезервували на соціальні виплати і пенсії. Це справедливо. Вся країна платить... в цих умовах ми допомагаємо Донбасу, але ми зобов'язані, відповідно, компенсувати цю суму коштів», - сказав він.
Він уточнив, що в середньому в місяць ці території споживають електроенергії на суму близько 700 млн грн, а за газ до кінця поточного року сума становитиме близько 2 млрд грн, повідомляє «УНІАН».

«У нас вистачає коштів більш ніж на півроку на те, щоб ті кошти, які не виплачені в якості компенсацій, пільг, субсидій, пенсій, були зараховані як оплата за газ і електроенергію», - додав глава уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів відмовився фінансувати регіони на Донбасі, не підконтрольні українській владі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25