Між учасниками коаліції йде жорстка боротьба за крісла в Кабінеті Міністрів України.

Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

За його словами, нинішня «коаліціада» нагадує дві паралельні реальності, в одній з яких за допомогою ЗМІ висвітлюється, що сторони знаходять повне взаєморозуміння. «Але ця реальність, по-моєму, інформаційна ширма», - зазначив експерт. У іншої ж паралельної реальності, за словами Бортника, є «дійсно жорстока боротьба між Президентом, прем'єр-міністром та іншими гравцями, які поки не дуже публічно себе проявляють, але вже починають формувати депутатські групи та групи впливу».

«Йде жорстка боротьба за посади в Кабінеті Міністрів, інших центральних органах виконавчої влади. У цій паралельній реальності у нас є конфлікт навколо Продана (Юрій Продан - міністр енергетики та вугільної промисловості - Ред.), міністра МВС, у нас був вчора демонстративний похід Кличко (Віталій Кличко - мер Києва. - Ред.) до прем'єр-міністра з вимогою повернути Києву розкрадені гроші. Таким чином, по-моєму, хочуть відкрити третій фронт проти прем'єра на рівні місцевого самоврядування», - додав він.

За словами Бортника, сторони все ще не знайшли компромісу щодо розподілу посад в уряді. «Думаю, цей компроміс буде знайдений в останній момент. І вже, швидше за все, після початку офіційної роботи парламенту», - резюмував він.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42