Черговий гуманітарний конвой МНС для населення Донецької та Луганської областей буде спрямований через російський кордон у Ростовській області 14 листопада, при цьому в МЗС України відправлено звернення про сприяння, заявляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

«Планується, що 14 листопада через пункти пропуску «Матвєєв Курган» і «Донецьк» Ростовської області 82 вантажівки МНС доставлять з Росії гуманітарний вантаж загальною масою 625 тонн», - повідомив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

«Ми офіційно звернулися до української сторони з проханням посприяти з пропуском цього вантажу, в тому числі й у вирішенні питань безпеки», - сказав Лукашевич.

Дипломат підкреслив, що конвой відправляється «у взаємодії з українською стороною», додавши, що в Москві «дуже розраховують на взаємодію з Міжнародним комітетом Червоного Хреста», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Офіційний представник МЗС РФ нагадав, що це буде вже сьомий гуманітарний конвой для населення Донбасу. Він повідомив, що у складі гуманітарного вантажу будуть електрообладнання, продукти харчування, медикаменти, пально-мастильні та будівельні матеріали.

Як раніше повідомляв ForUm, українська сторона не має інформації про те, що саме доставлене на Донбас у п'ятому і шостому російських гумконвоях. Шоста автоколона з гуманітарною допомогою із РФ прибула на Донбас 4 листопада. П'ята - 2 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом