НАК «Нафтогаз України» у вересні-жовтні 2014 року видобув в Єгипті 19 млн куб. м природного газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Нафтогазу».

Цього року «Нафтогаз» також видобуде в Єгипті близько 260 тис. тонн нафти, що становить понад 10% усього річного видобутку нафти в Україні.

«НАК «Нафтогаз України» продовжує реалізацію проекту з видобутку вуглеводнів на території Alam El Shawish East у Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет. У вересні поточного року була введена в експлуатацію перша черга газопроводу та здійснено облаштування родовищ, що дозволило почати видобуток природного газу в обсязі близько 300 тис. куб. м на добу. Протягом вересня-жовтня цього року вже видобуто 19 млн куб. м природного газу», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що всього у рамках єгипетського проекту були пробурені 16 пошукових, 12 розвідувальних і 12 експлуатаційних свердловин, розвідано сім нафтогазових родовищ, з яких на чотирьох розпочато видобуток.

У 2015 році планується завершення будівництва технологічної інфраструктури на родовищах та введення в експлуатацію трубопроводів, завдяки чому стане можливим підключення інших продуктивних свердловин і вихід на рівень видобутку до 950 т (зараз - близько 740 т) нафти і 700 тис. куб. м газу на добу.

Обсяг видобутку нафти з 2009 р., коли була отримана перша нафта з родовищ, становив понад 680 тис. тонн. Видобуті нафта і газ реалізуються на території Єгипту.

Нагадаємо, 12 листопада Кабінет Міністрів України зобов'язав великі промислові, енерго- і теплогенеруючі підприємства почати закупівлю природного газу виключно у державного енергохолдингу НАК «Нафтогаз України» негайно, а не з 1 грудня 2014 року, як це було доручено урядом тижнем раніше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31