Уряд додатково виділив понад 25 млн грн для забезпечення належної медичної допомоги тимчасово переміщеним особам, які проживають нині на території Харківської області, повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Т.в.о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець звернувся до уряду з проханням виділити із резервного фонду додаткові кошти на ці цілі.

У міністерстві зазначили, що станом на 10 листопада кількість тимчасово переміщених осіб в області становить 113 тис. 742 людини.

За інформацією департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА, за період з травня по листопад поточного року із зазначеної категорії громадян по стаціонарну медичну допомогу звернулося 7126 людей, по амбулаторну - 24555, здійснено 3152 виїзди бригад екстреної медичної допомоги, народилося 586 немовлят, 333 особам з числа загиблих за час антитерористичної операції проведені судово-медичні експертизи.

Разом із тим, за словами Лазоришинця, у бюджеті області ці кошти не були передбачені під час формування видатків місцевого бюджету. «На сьогодні виникла обґрунтована необхідність виділення додаткових коштів на часткове відшкодування витрат закладів охорони здоров'я Харківської області у розмірі 25 млн 471 тис. грн», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19