Проведення реформ в Україні під загрозою через поновлення бойових дій на сході України. Таку думку висловив помічник генерального секретаря ООН Єнс Андреас Тойберг-Франдзен в ході екстреного засідання Ради безпеки ООН.

«Обіцянки оновлення і нової енергії у вирішенні проблем України, які втілилися в недавніх парламентських виборах, зараз під загрозою через погіршення ситуації з безпекою на сході країни», - сказав Тойберг-Франдзен.

При цьому він висловив надію на формування «нової, орієнтованої на реформи правлячої коаліції, яка буде мати можливість просунути країну шляхом миру і стабільності». «Це можливість для всіх підтримати Україну, щоб вона вийшла з цього небезпечного конфлікту», - сказав посол.

Він висловив побоювання, що ситуація на Донбасі може розвиватися трьома негативними сценаріями: відновлення широкомасштабних бойових дій, «тліючий» конфлікт, чи конфлікт стане «замороженим». На його думку, будь-який варіант буде для України катастрофою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми несемо колективну відповідальність, щоб жоден з цих варіантів не матеріалізувався. Єдина альтернатива - припинення бойових дій, щоб всі українці могли відновити своє життя в рамках стабільної і безпечної країни при збереженні суверенітету і територіальної цілісності України», - сказав помічник генсека ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом