В Києві співробітниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю затримано волонтера, який привозив на замовлення зброю із зони антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба УБОЗ Міністерства внутрішніх справ України.

«Волонтер, роблячи добру справу - доставляючи продукти українським військовим у зону АТО, одночасно заробляв на торгівлі зброєю, яку прихоплював на зворотному шляху. Чоловік пропонував будь-яку зброю: від пістолета до гранатомета, однак спочатку вимагав внести передоплату. Затримали 42-річного зловмисника у Дніпровському районі Києва в момент продажу двох автоматів Калашникова з патронами по тисячі доларів за кожен», - йдеться в повідомленні.



За даними міліції, минулого тижня зловмисник отримав 200 доларів США завдатку, повернувшись, призначив зустріч з клієнтом. За домовленістю ще два автомати волонтер повинен був привезти наступного тижня.

Зараз торгівця зброєю затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а вилучену зброю направлено на експертизу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом