Донецька облдержадміністрація спростувала опубліковану в окремих ЗМІ міста Краматорська інформацію про звільнення одного з віце-губернаторів за законом про люстрацію. Відповідну заяву опубліковано на сайті ОДА.

«Заступники голови облдержадміністрації Олена Петряєва, Тамара Лук'янчук і Валерій Лукашенко згідно зі статтею 10 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» 13 жовтня склали повноваження перед новопризначеним головою облдержадміністрації. Того ж дня, відповідно до законодавства, Олександр Кіхтенко підписав розпорядження про їх звільнення», - повідомили в прес-службі.

В ОДА наголосили, що це звичайна процедура, передбачена чинним законодавством, яку проходять заступники голів місцевих державних адміністрацій України після призначення нового голови.

«Крім цього, Закон України «Про очищення влади» набув чинності 16 жовтня, тому застосування терміну «люстрація» до процедури звільнення зазначених керівників є безпідставним», - наголошується в повідомленні.

Розпорядженням губернатора Петряєва, Лук'янчук і Лукашенко були призначені радниками голови облдержадміністрації на громадських засадах.

Нагадаємо, 10 жовтня Президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення Сергія Тарути з посади голови Донецької обласної державної адміністрації та призначення на цю посаду Олександра Кіхтенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29