Найімовірніше, Україна зможе отримати гроші від Міжнародного валютного фонду тільки наступного року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив економічний та фінансовий експерт Андрій Блінов.

«Гроші від МВФ, на жаль, швидше за все, що б хто не казав, ми зможемо отримати тільки наступного року. Хоча місія фонду приїхала в Україну, але за великим рахунком я не дуже розумію, з ким крім глави НБУ вона може вести переговори. З міністром фінансів? А де ви чули, що пан Шлапак зберігає своє крісло за підсумками будь-яких форматів коаліційних переговорів?», - цікавиться експерт.

«Оскільки за великим рахунком вся колишня програма, не хочу сказати, що її потрібно повністю перекреслити, але всі її фінансові критерії, маяки в основній своїй масі на сьогоднішній день пробиті. Проблеми не вирішуються, більш того міжнародні організації чітко вказують на те, що вони не бачать загальної тенденції скорочення сукупного дефіциту бюджету. Тобто Україні як і раніше потрібно 10% ВВП на покриття її великої державної дірки (в бюджеті. - Ред.)», - підсумував експерт.

Як повідомляв ForUm, оціночна місія МВФ проведе переговори з українською владою й обговорить поточну економічну ситуацію.

Рішення Міжнародного валютного фонду щодо надання Україні чергового траншу в рамках кредиту stand-by може бути прийняте наступного року.

Екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий заявив, що Міжнародний валютний фонд може відкласти рішення про видачу Україні третього траншу через невиконання умов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30
Теги