Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Службі безпеки України провести розслідування можливого переділу на ринку вугілля. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання Кабінету Міністрів.

«Хочу звернутися до Служби безпеки України. Через перевірки Україна втратила можливість закуповувати вугілля в інших країнах, крім як у Росії і самопроголошених ДНР і ЛНР. Прошу розібратися, хто стоїть за питанням переділу вугільного ринку, оскільки це є питанням національної безпеки», - заявив Яценюк.

Як повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна не має іншого виходу, крім як купувати вугілля у Російської Федерації або у представників самопроголошених Луганської та Донецької народних республік.

Раніше Продан заявляв про те, що міністерство енергетики та вугільної промисловості України не веде переговорів із самопроголошеними ДНР і ЛНР про купівлю вугілля.

Британська компанія Steel Mont Trading Ltd, щоб уникнути репутаційних ризиків, має намір знизити поставки вугілля південноафриканського походження з запланованих базових 1 млн тонн до 0,5 млн тонн.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103