У Чернігівській області рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу на торфовищі, повідомляє прес-служба ДержНС.

Наразі гасіння загорянь покладів торфу триває і рятувальники планують остаточно ліквідувати в найкоротші терміни. Так, за останню добу зупинено пожежу торфовища поблизу с. Косачівка Козелецького району.

«Пожежі на торфовищах є надзвичайно небезпечними, вони негативно впливають на ґрунт і навколишнє середовище, вважаються одними з найбільш небезпечних й затяжних. Основною причиною пожежі є підпал населенням сухої трави. Тільки завдяки зусиллям рятувальників, лісокористувачів та окремих відомчих організацій вдається тримати ситуацію під контролем і запобігати загрозі розповсюдження пожеж на населені пункти та лісові масиви», - підкреслили у відомстві.

Крім того, в ДержНС додали, що загоряння торфовищ ліквідувати дуже складно. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди. Вони можуть тягнутися місяцями і в дощ, і в сніг, адже торф містить до 25% бітумів.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 листопада о 9:40 на території села Смичин Чернігівської області сталося займання торфу на площі 6 га.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98