Міліція перекрила два канали надходження в Україну коштів для схуднення, що містять психотропні речовини, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, у Києві оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали двох жінок, які збували препарати для схуднення «Reduce 15», «Slimex 15» та «Lida».

Одна із затриманих продавала таблетки через Інтернет: замовляла препарати за кордоном і отримувала їх поштою, після чого продавала клієнткам. Під час обшуків у затриманих вилучено майже 12,5 тис. таблеток, повідомили у МВС. Вартість вилучених коштів для схуднення за цінами чорного ринку становить близько 240 тис. грн.

Також оперативники УБНОН Одеської області зафіксували кілька фактів незаконного збуту препаратів для схуднення. Правоохоронці встановили, що їх збут через Інтернет налагодив місцевий 25-річний підприємець. У нього було вилучено понад 4,5 тис. таблеток «Lida» і «Reduce». Орієнтовна вартість вилученої партії - близько 90 тис. грн.

Вилучені препарати містять у своєму складі психотропну речовину «сибутрамін». Його обіг на території України обмежено.

Дії затриманих кваліфіковані за ст. 307 Кримінального кодексу України - Збут психотропних речовин», санкції якої передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23