Курсова політика Національного банку - сумнівна. Таку думку ForUm'у висловив політик, народний депутат України кількох скликань Тарас Чорновіл.

«Ситуація з гривнею, дії НБУ цілком незрозумілі, їх складно коментувати», - заявив він.

Чорновіл зазначив, що у нього поки немає надії на курсову стабілізацію. «У мене самого настрої депресивно-панічні», - сказав він.

«Складно радити людям, як себе поводити. Ситуація така, що сам не розумію, що мені робити в даній ситуації. Сьогодні, напевно, ніхто не може спрогнозувати, яким буде курс, а також оцінити ефективність дій НБУ, які мені здаються сумнівними», - підсумував він.

Нагадаємо, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко відзначив, що лише два з невеликим місяці тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевняв українців, що курс обов'язково опуститься, тому що при доларі дорожче від 12 гривень економіка країни не виживе. Але зараз йому не до курсу - треба утриматися в прем'єрському кріслі, потрібно торгуватися з Президентом, хто і як буде формувати уряд, потрібно мірятися кількістю підконтрольних депутатів, написав експерт в авторській колонці.
За його словами, про реформи, які його «уряд камікадзе» обіцяв проводити, всі вже забули. Щоб курс хоча б не падав далі, одних зусиль Нацбанку недостатньо. Має почати працювати економіка, а це вже сфера компетенції прем'єр-міністра, пише Охріменко.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91