Співдружність Незалежних Держав буде координувати свої дії щодо самопроголошених Донецької та Луганської народних республік з українською владою, заявив голова виконавчого комітету СНД Сергій Лебедєв.

«Ми розглядаємо вибори в ДНР і ЛНР як доконаний факт, але давати їм оцінку ми не можемо, оскільки Україна є повноправним членом СНД. Всі дії щодо нинішніх новоутворень ми будемо координувати з керівництвом України», - сказав Лебедєв 11 листопада в Мінську.

Торкаючись виборів, що відбулися на південному сході України, він підкреслив: «Це суверенне право кожного народу вирішувати у вільному волевиявленні свою долю». «Вибори відбулися, мені важко їх коментувати, але міжнародна практика показує, що подібні процеси відбуваються і в інших країнах - Каталонії, Шотландії тощо», - продовжив Лебедєв.

«Подивимося в майбутнє, до чого (вибори в ДНР і ЛНР - Ред.) приведуть», - зазначив голова виконкому СНД, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР і ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР і ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23