У разі якщо Росія продовжить порушувати Мінські угоди, то санкції проти неї можуть бути посилені. Про це сказала на брифінгу 10 листопада прес-секретар державного департаменту США Джен Псакі.

«Ми засуджуємо Росію за посилення мілітаризації Донбасу шляхом надання танків та іншої важкої техніки членам НЗФ», - заявила Псакі, спираючись на звіт місії ОБСЄ з приводу конвоїв важкого озброєння і танків, зафіксованих на Донбасі.

Вона додала, що Росія постійно й брутально порушує Мінські домовленості.

«Як дав зрозуміти Білий дім 3 листопада, якщо Москва продовжить ігнорувати зобов'язання, взяті нею в Мінську, і продовжить дестабілізацію і небезпечні дії, то Росії доведеться дорого заплатити», - зазначила Псакі.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко у ході телефонної консультації з віце-президентом США Джозефом Байденом констатували відхід від реалізації Мінських домовленостей.

Обмежувальні заходи можуть бути зняті з Росії в тому випадку, якщо вона буде в повному обсязі виконувати Мінські домовленості.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не бачить на сьогоднішній день причин для скасування санкцій щодо Росії.

Нагадаємо, що питання санкцій стосовно РФ буде розглянуто 17 листопада на засіданні Ради закордонних справ ЄС. США можуть посилити санкції проти Російської Федерації у зв'язку з визнанням РФ виборів, що відбулися 2 листопада в самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

15