Керівництво індонезійського порту біля острова Батама, де вже четвертий місяць перебуває судно-рефрижератор Ocean Green з 41 українським моряком, вимагає від України допомогти розібратися з ситуацією, передає місцеве видання Jakarta Post.

Глава батамского порту Хері Сетіобуді зажадав негайно надіслати листи в панамське і українське посольства, щоб негайно розібратися з проблемою судна під панамським прапором і з українським екіпажем.

«Судно все ще затримане у водах поблизу острова Батам. Ми, як і раніше, утримуємо його суднові документи. Як влада порту, ми попросили суднового агента негайно повідомити про це як в панамське, так і українське посольство в Джакарті; однак ніякого прогресу немає», - сказав Хері.

Компанія PT Bias Delta Pratama, що займається обслуговуванням іноземних суден у водах біля острова Батама, вже направила лист до українського уряду з вимогою вирішити проблему, передає «РБК-Україна».

Ocean Green орендує сінгапурська компанія Oceanic Pte Ltd. Судно не може повернутися назад через ряд причин, включаючи невизначеність з оплатою, воно не сплатило збори на суму близько 400 тис. дол. Тим часом візи українських моряків минули 7 листопада.

Члени екіпажу з липня змушені жити на кораблі без достатніх запасів води, їжі і палива для генерації електроенергії. Деякі з членів екіпажу, за повідомленнями, хворі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33